HZ 2M2C nie je kód, je to návrhárka a jej kampaň k novej kolekcii!

HZ 2M2C nie je kód, je to návrhárka a jej kampaň k novej kolekcii!

25. novembra 2017, 2M2C, Hana Zárubová, dámska móda, kampaň, kolekcia

Sponzorovanej odkazy:

Nezaraditeľná, nejasná, vytrhnutá z kontextu – nová kampaň aj kolekcia Hany Zárubovej je nepredvídateľná a originálna. Názov, skratka 2M2C, znamená 2 minutes 2 contact, teda dve minúty ku kontaktu. K čomu ale za tie dve minúty má dôjsť, nikto nevie. Tvorcovia nás tak udržujú v napätí, pretože všetko sa môže zmeniť aj za kratší čas, než sú dve minúty.

Kolekcia vytrhnutá z kontextu

Odevy v kolekcii 2M2C sú módnymi chameleónmi. Vziať si ich môžete do lesa aj na večierok, pretože sa dokážu úplne prispôsobiť situácii, prostrediu a dokonca aj vašej aktuálnej nálade. Sú funkčné aj účelové zároveň, ale ona účelovosť prestáva vo chvíli, keď je potrebné existovať. Veľkú časť výsledku nechávajú na svojom nositeľovi. Vesta v kolekcii nie je iba vestou, ale ľahko sa môže premeniť v slušivý trenčkot. Z podšívky sa zase ako mávnutím čarovného prútika môže stať kabát. Toto nové poňatie oblečenia je zaujímavé a nevšedné, rovnako ako celá kampaň. "Skúsme veci nedokončovať, nechajme ich meniť sa v priebehu. Nelipnúť na pôvodnej predstave. Skúsme neriešiť, či je toto oblečenie vhodné tam či onam. Nosme všetko, čo sa nám páči, a to kamkoľvek a hlavne slobodne, "hovorí Hana Zárubová, ktorá vytvorila kolekciu, ktorá je zámerne nezaraditeľná.

Z inej planéty

Pri fotení kampane 2M2C sa Jiří Hroník nechal inšpirovať medziplanetárnou komunikáciou aj vojnovým románom Hlava 22. Na prvý pohľad je z fotografií cítiť nostalgiu, ktoré sa tu však miešajú so supermodernými odevmi a hi-tech materiálmi. Snímky sú veľmi rôznorodé. Niektoré zobrazujú moment „tesne pred“, iné zachytávajú pokojný a umelecký objekt. Studio Mutanti potom samotné fotografie premenilo a dodalo im podobu plagátov. V nich môžete vidieť podobu s legendárnym časopisom Life. Hviezdou kampane sa stala speváčka Sára Vondrášková, ktorá oslňuje krehkosťou a cudnosťou na jednej strane a divokosťou a sex-appealom na tej druhej. Rovnako ako oblečenie z kolekcie sa aj ona dokáže meniť podľa situácie a vystihuje tak podstatu celej myšlienky.

Foto: Hana Zárubová

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Jana Krajčová. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie.