V mene Aarikka, alebo ozdobte sa minimalisticky

V mene Aarikka, alebo ozdobte sa minimalisticky

19. mája 2018, Aarikka, šperky, minimalizmus, severský dizajn, Nila

Sponzorovanej odkazy:

Škandinávsky dizajn zažíva v poslednej dobe neuveriteľný boom a jeho minimalistický vzhľad si obľúbili ľudia aj u nás. Nemusí sa však jednať len o bytové doplnky, ale tento trend sa premietol napríklad aj do šperkov. Názornou ukážkou je severská značka Aarikka, ktorá tvorí práve v populárnom škandinávskom štýle a zároveň kladie dôraz na udržateľnosť aj voľbu materiálov.

Minimalizmus a príroda

Filozofiou značky Aarikka je, že najdôležitejšou úlohou dizajnu je prinášať do ľudských životov radosť. Preto sa svojou tvorbou snaží kombinovať ako potešenie, tak aj útulnosť. Zároveň je však pre značku dôležité to, aby šperky boli v súlade s eko-friendly prístupom. Používa tak primárne drevo z fínskych lesov a tiež ďalšie prírodné materiály. Tvorcovia majú v obľube predovšetkým svetlé drevá, ako sú javor, či breza, na ktoré je potom ľahké naniesť ďalšie vybrané farby. Naopak napríklad borovica je dostatočne výrazná sama o sebe, vytvára veľmi príjemnú atmosféru a zaujme svojím vzorom.

Začalo to gombíkmi

Za zrodom značky Aarikka stojí Kaija Aarikka, ktorá kedysi ako študentka Inštitútu industriálneho umenia v Helsinkách hľadala dokonalé gombíky k šatám, ktoré sama navrhla. Pretože žiadne vhodné nenachádzala, vyrobila si ich sama. Od gombíkov potom nebolo ďaleko k šperkom, hračkám, alebo domácim dekoráciám. Všetko bolo nielen originálne a neprehliadnuteľné, ale aj prírodné. A toho sa návrhári značky držia dodnes.

Aarikka oslavuje jar

A ako vyzerá najnovšia kolekcia šperkov Aarikka? Rovnako ako väčšina produktov značky je v minimalistickom duchu, ktorého jednoduchosť však rozhodne nie je nudná. Šperky zaujímajú pozornosť rôznymi tvarmi a záleží len na vás, či zvolíte výrazný náhrdelník s obrovskými ozdobami v najrôznejších geometrických tvaroch, alebo či siahnete skôr po decentnom korálkovom náramku. Farby volí značka tlmené a v prírodných tónoch, takže tu prevláda béžová, biela a čierna. V ponuke nájdete nielen náramky, náhrdelníky a náušnice, ale napríklad aj netradičné brošne, čelenky, alebo prívesky na kľúče. Zaujali vás škandinávske šperky Aarikka? Zakúpiť ich môžete na e-shope nila.cz.

Foto: Aarikka

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Jana Krajčová. Článok nájdete v kategórii šperky a hodinky.