Čo nového vo svete dámskych sukní? Minulosť, nové trendy v sukniach i vhodné doplnky!

Čo nového vo svete dámskych sukní? Minulosť, nové trendy v sukniach i vhodné doplnky!

24. apríla 2019,

Stále milované, zvodné i šik

Tieto prívlastky jednoznačne patria dámskym sukniam, ktoré menia svoj trend každým rokom. Dnes je ich ponuka už taká široká, že nemožné v ich svete neexistuje. Strihy sa prispôsobili ženským postavám, dĺžky a farebné prevedenia nemajú hraníc. Dokážeme ich skombinovať rovnako dobre s opätkami, ako aj s teniskami či čižmami.

O slovo sa opäť hlásia dlhé sukne, ktoré v podstate ani nikdy z módy nevyšli. Od počiatku sa môžu pýšiť veľkou obľubou takmer u všetkých žien. V minulosti sa ich nosenie spájalo so ženami vyššej postavy a dlhšími nohami. V súčasnosti sa však móde medze nekladú a dnes v dlhých sukniach žiaria aj dámy nižšej postavy. Tieto štýlové sukne sú jednoducho univerzálnym módnym kúskom, ktorý sa hodí takmer každej žene a túto sezónu budú opäť na tróne.

Sukňová nostalgia

Každý si občas rád zaspomína na časy minulé, čo sa týka módy, my, ženy sme na takéto spomienky veľmi citlivé. Doslova nás premkne príjemná nostalgia, keď sa v duchu prenesieme o niekoľko rokov späť.

Ak patríte k milovníčkam sukní, určite viete, že tento najženskejší kúsok dámskeho oblečenia si prešiel viacerými vývojovými fázami. Ak by sme sa mali vrátiť do mladých čias našich mám alebo starých mám, tak by sme nosili sukne dlhé až po zem, aby nebolo vidieť ani členky.

Voľnejšie modely priniesla až Coco Chanel- dĺžka sukní sa skrátila pod kolená. A prišli ešte kratšie sukne, patrili im hlavne 60. roky minulého storočia. 70. roky sa zasa niesli v štýle „áčkových“ sukní, dĺžka sa pohybovala od ultra mini až po kolená. 80. a 90. roky priniesli emancipáciu žien, čo sa prejavilo aj v nosení sukní. Symbolom sa stali úzke, priliehavé sukne takmer všetkých dĺžok. Veru, dámska sukňa zažívala neraz poriadnu revolúciu!

Fantázii sa medze nekladú

Možno aj Vy občas rozmýšľate nad tým, ako sa vhodne obliecť či obuť k sukni. Poradíme Vám! Ak si neviete svoj život predstaviť bez dámskej sukne, môžete ju skvelo skombinovať s topom, svetríkom, sakom alebo koženou či džínsovou bundou a doplniť tento outfit napríklad balerínkami, mokasínami, ale aj lodičkami. K ležérnejšiemu štýlu sa budú hodiť trendy tenisky.

Čierna elegantná kabelka s perlami, foto: butikovo.skČierna elegantná kabelka s perlami, foto: butikovo.sk

Ktoré dámske sukne sú in? Rozhodne Vás nesklame čierna klasika, ktorá sa veľmi dobre kombinuje so zvyškom outfitu, ale nebráňte sa ani svetlým farbám alebo vzorovým kombináciám. Predovšetkým kárované sukne zažívajú svoj veľký boom. Elegantné kabelky dodajú vašej ženskosti to pravé čaro a aj vďaka nim budete jednoducho neodolateľné!

Autorom článku je Inzercia. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie.