Leto je v polovici, ale slnko stále hreje. Ako sa pred ním chrániť?

Leto je v polovici, ale slnko stále hreje. Ako sa pred ním chrániť?

2. augusta 2024,

Aj keď najväčšie tohtoročné horúčavy máme zrejme za sebou, stále je leto a slnečné lúče sú stále veľmi silné. To znamená, že keď to s pobytom na slnku preženiete, môže to mať na vašu pokožku negatívny vplyv.

Natrieť sa nestačí len raz za deň

Samozrejme, leto si treba užívať pokiaľ trvá, ale aby vás slnečné lúče nedostali až na kožnú ambulanciu Púchov, treba sa vedieť pred nimi chrániť. Preto ani takto v polovici leta nezaškodí pripomenúť si pár dôležitých vecí týkajúcich sa ochrany pred slnečnými lúčmi.

Keď sa spomína ochrana pokožky pred slnkom, každému určite napadne natieranie sa ochranným krémom. Pri dlhšom pobyte na slnku sa však rozhodne nestačí natrieť ráno predtým, ako sa vyberiete von. Natierať by ste sa mali každé 2 hodiny a tiež po každom dlhšom pobyte vo vode.

Pokožku si zakrývajte čo najviac

Ochranu pred slnkom však netvorí len ochranný krém, ale aj vhodné oblečenie. Okrem pokrývky hlavy a slnečných okuliarov tak treba myslieť aj na to, aby ste si oblečením zakrývali čo najviac pokožky.

Samozrejme, keď je vonku teplo, tendencia je skôr opačná a to obliekať sa čo najmenej a na dovolenke zrejme nikto nebude chodiť od hlavy po päty zahalený, ale pred slnkom sa nestačí chrániť len na dovolenke, ale aj doma. Tak napríklad počas prác v záhrade noste pracovné odevy, ktoré vašu pokožku čo najviac ochránia.

Chráňte sa pred slnkom aj mimo poludnia

Často sa hovorí aj o vyhýbaní sa slnku okolo obeda, keď sú slnečné lúče najsilnejšie. To je samozrejme dôležité, ale netreba si myslieť, že mimo tejto „najkritickejšej“ časti dňa sa netreba pred slnkom chrániť.

Chráňte sa nielen na dovolenke

Podobne si treba uvedomiť to, čo sme už spomenuli, že silné slnko vám nemusí spôsobiť problémy len na dovolenke pri mori. Chrániť sa treba aj doma a napríklad aj na dovolenke v horách. Slnko tam má totiž väčšiu intenzitu.

**Zdroj obrázka: **

Autor: sosiukin / Stock.adobe.com

Autorom článku je Redakce. Článok nájdete v kategórii doplnky.