Ktorá kabelka je najlepšia pre každodenné nosenie? Aký materiál bude najlepší?

Ktorá kabelka je najlepšia pre každodenné nosenie? Aký materiál bude najlepší?

21. augusta 2024,

Pre bežné nosenie používa väčšina z nás buď kabelku, batoh alebo ľadvinku, ktorú obľubujú tí, ktorí potrebujú prenášať len telefón, kľúče a peňaženku. Pokiaľ sa pozrieme na kabelky, môžeme v prvom rade zohľadniť najmä kabelky podľa pohlavia. Ako ďalej ale kabelky rozdeliť a vybrať si tak, aby nám slúžili úplne dokonale?

Pre bežné nosenie používa väčšina z nás buď kabelku, batoh alebo ľadvinku, ktorú obľubujú tí, ktorí potrebujú prenášať len telefón, kľúče a peňaženku. Pokiaľ sa pozrieme na kabelky, môžeme v prvom rade zohľadniť najmä kabelky podľa pohlavia. Ako ďalej ale kabelky rozdeliť a vybrať si tak, aby nám slúžili úplne dokonale?

Ako chcete kabelku nosiť a čo v nej?

Než sa rozhodneme kupovať novú kabelku, mali by sme sa zamyslieť nad tým, ako ju budeme nosiť. Bežné kabelky kúpime s rôzne širokými aj dlhými ušami, prípadne jedným dlhým popruhom, aby sme je mohli nosiť cez telo, tzv. cross body. Od toho je tiež odvodený názov cross body kabelky.

Ďalším, čo zohľadniť, je množstvo obsahu, ktorý bežne nosíme. Je jasné, že denne potrebujeme preniesť z domu do práce, školy a zpäť kľúče, peňaženku, telefón a základné doklady, mnohí ale chcú mať pri sebe aj veľa iného, ​​napr. dáždnik, knižku, vreckovky, základné lieky v krabičke, vodu v menšej fľaši, hrebeň, líčidlá, parfém…

Sú tiež ženy, ktoré chcú napr. dvakrát, trikrát za týždeň priniesť v taške, ktorú nosia v ruke, cez rameno či celé telo, aj malú čerstvú desiatu cestou domov, alebo suroviny na prípravu večere. Tomu je dobré prispôsobiť voľbu. Malá kabelka je dobrá, keď nákupy nosíte v inej taške, ktorá môže byť ukrytá vo vnútri kabelky, alebo je nenosíme. Avšak veľa žien nákup robiť chce a nepraje si nosiť „nákupnú tašku“. To, čo nakúpi, nosí a chce nosiť vo väčšej kabelke, spravidla štvorcového či obdĺžnikového tva­ru.

Pevný a odolný materiál kabelky

Na časté a každodenné nosenie je ideálne zvoliť materiál, ktorý je odolný, nenáročný a pevný. Práve také sú napr. kožené tašky. Dnes už sa dajú kúpiť v mnohých farbách, štýloch, veľkostiach, dajú sa tak nosiť ako cez rameno, tak v ruke alebo cez telo.

Veľmi zaujímavo pôsobí napr. kožená kabelka obdĺžniková, ktorá má ucho na kratšej časti obdĺžnika. Vedzte však, že pojme veľa vecí, ale je lepšie plniť ju len do polovice, aby sa v nej dobre hľadalo. Ak chcete nosiť mnoho vecí, takýto účel lepšie splní obdĺžniková taška, ktorá má ucho na dlhšej strane.

Aj crossbody kabelky kúpite v koženej podobe, rovnako ako menšie, vyrobené pre nosenie len do ruky. Trendy sú menšie lakované kabelky a vyzerajú dokonale k lodičkám aj topánkam na nižšom podpätku. Lesklá kabelka váš vzhľad rozjasní, nemala by sa kombinovať napr. s leklou bundou či kabátom, aby sa spoločne „nebili“.

Čo sa týka kombinácie iných doplnkov s obuvou, nie je pravidlom, aby mali topánky rovnakú farbu, akú má kabelka, ale pokiaľ to takto praktizujete, vyzerá celok veľmi pekne a vždy v takom outifute bude majiteľ vyzerať upravene a zladene.

Kabelky lacné, napriek tomu kvalitné

Mnoho predajcov ponúka zaujímavé akcie, pri ktorých si môžeme kúpiť pánske aj dámske tašky za oveľa výhodnejšie ceny. Buď môže ísť o akciu plošne na kabelky, alebo napr. na niektoré z nich, či už pri príležitosti výpredaja, vítania jesene, začiatku septembra a mnohých ďalších. Je preto dobré sledovať napr. CCC, kde takých akcií prebieha počas celého roka veľa. Aj keď si vyhliadnete drahší typ kabelky, vďaka akčnej ponuke či použitiu zľavového kupónu ju môžete mať výrazne lacnejšie.

Bohatý výber kabeliek z kože, ale aj z umelých materiálov, koženky, látky a iných materiálov v mnohých veľkostiach a štýloch, ponúka zavedený e-shop ccc.eu, ktorý môžete navštíviť aj prostredníctvom mnohých kamenných pobočiek. Tovar si môžete ohmatať, vyskúšať, predajne sú v mnohých mestách tak, by ich všetci mali po ruke. Ak sa radi pozriete na tovar pred nákupom osobne, budete určite radi.

Nuže smelo na kvalitné kabelky z CCC za rozumné ceny. Iste vám niektorá padne do oka a budete sa z jej služieb tešiť mnoho rokov.

Autorom článku je Petra Havlíková. Článok nájdete v kategórii kabelky a tašky.